Devamsızlık Riski Olan Öğrenciler -Akademik Gelişim Alanı

29.11.2018 352

29-11-201829-11-2018

Devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terki riski yaşayan öğrenciler tespit edildi ve aile ile irtibata geçilip gerekli eylem planı hazırlandı ve uygulandı.

Öğretmen veli-öğrenci işbirliği doğrultusunda gerek problemli ve başarısız veya gerekse okul içerinde her yönden örnek öğrencilerin velileriyle ev ziyaretlerinde bulunarak çalışma ortamlarını yerinde incelemek, velilerle yakın işbirliğine girmek için ev ziyaretleri yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor.

DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ YAPILAN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI SONUCUNDA Yapılan Eylem  Planı

1) Devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terki taşıyan öğrenciler tespit edilecek. Her öğretmen kendi sınıfında bu durumda olan öğrencileri tespit edecek ve idareye bildirecek.

2) Tespit edilen öğrencilerin velileri evlerinde ziyaret edilerek aile ile birlikte alınacak önlemler anlatılacak.

3) Günlük olarak okula gelmeyen öğrenciler velilere anında mesaj yoluyla veya aranarak bilgi verilecek.

4) Yapılan aile ziyaretlerinde veliye öğrenci devamın önemi vurgulanacak.

5) Okul terk riski taşıyan öğrencilere bire bir rehber öğretmeni tarafından okulun önemi anlatılacak, devamsızlıkla ilgili bilgilendirme yapılacak.

6) Okul terk riski taşıyan öğrencilerin velilerine bire bir rehber öğretmeni tarafından okulun önemi, velilere çocuklarına okulu nasıl sevdireceklerine yönelik çalışmalar anlatılacak, devamsızlıkla ilgili okul aile işbirliğinin önemi ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak.

7) Devamsızlığı artan öğrencilerin velilerine devamsızlık mektubu gönderilecek.

8) Öğrenci devamsızlığı, sınıf tekrarı ve okul terk riski taşıyan öğrencilerle ilgili çalışmalar yıl boyun yapılacak.