ÖĞRETMEN VE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ ALANI

25.10.2018 312

ÖĞRETMEN VE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ ALANI

a-Vizyon belgesi ilçe takvimine göre öğretmenlerin kişisel gelişim dalında okulda yaşanan sorunlar ve çözümüne yönelik beyin fırtınası etkinliği müdürün, müdür yardımcısının ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Okulumuzda eğitim ve öğretimi aksatan problemler teşhis edildi ve buna yönelik öğretmenler ve idare koordineli olarak çözüm önerilerinde bulundu.

b-Branşlara göre eğitim öğretimle ilgili ulusal ve uluslar arası güncel gelişmeler, yeni yaklaşımlar,iyi örnekler ve özgün projeler paylaşılır. Bu ayın sorumlu öğretmenleri olarak İngilizce ve Beden eğitimi alanına dair güncel gelişmeleri öğretmenlerimizle paylaştık. Yabancı dil eğitiminin ülkemizdeki eksik yönleri örnekler verilerek tartışıldı. Sayısal verilerden yararlanılarak ülkemizin yabancı dil eğitimindeki başarısızlığı gözler önüne serilerek neden ve sonuçları üzerine konuşuldu. İlk orta lise düzeyinde 1296 saat İngilizce dersi verilmesine rağmen çocukların dil yeterlilikleri konusundaki başarısızlığı başka ülkelerle kıyaslanarak tespitlerde bulunuldu. Yine Beden Eğitimi alanında bu alanın yıllar boyu ihmal edildiğinden yeni yeni bu alana dair gelişmelerin ön plana çıktığı belirtildi. Bu alanda isim yapmış öğretmenlerden ve onların başarı hikayelerinden bahsedildi. Gerek alanla ilgili gerekse alan dışı özgün projeler öğretmenlerimizle paylaşıldı.

25-10-201825-10-2018