Yetenek Avcısı

26.04.2019 290

Projemizin Adı: Yetenek Avcısı

Projemizin Amacı: Okulda keşfedilmeyen, dikkatten kaçan belli sanatsal ya da sporsal alanlarda yetenekli veya bu alana ilgili çocukların öğretmenlerle işbirliği içerisinde tespit edilmesi ve bunların bu alana yönlendirilmesi ve bilgi verilmesi sağlanır. Çocuklara bu yetenek ve ilgilerinin değerli olduğunu hissettirerek onların öz güven kazanmalarını sağlamak ve değerler eğitimi kapsamında çocuklara belli değerleri aşılamaktır.

Projenin Konusu:  Yetenekli öğrencilerin kendilerini ve yeteneklerini tanımaları ve onları geliştirmeleri.

Projenin Süreci: Branş öğretmenleriyle ve daha çok akademik ders alanı dışındaki  öğretmenleriyle fikir alışverişinde bulunularak projeden bahsedildi. Öğretmenlerin gerek derslerinde gerekse ders dışında çocukları gözlemlemeleri ve fark ettikleri öğrencileri bildirmeleri üzerine yetenekli öğrenciler tanınmaya başlandı. Örneğin 8-C sınıfındaki Muhammet Furkan Uçar İngilizce dersindeki konuyla ilgili olarak beatbox yaptığı fark edilmiş aynı zamanda Break Dance hakkında ilgisi fark edilmiş bu konudaki çalışmaları proje kapsamına alınmıştır. Diğer alanlarda da keşifler yapılmış çocuklar yönlendirilmiştir.Ayrıca hat,ney,resim,tef ve sesi güzel olan öğrenciler de farkedilmiş ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.

26-04-201926-04-201926-04-201926-04-2019